Pastorale hulp nodig?

pastorale hulp nodig

Iedereen heeft in zijn leven met God momenten dat hij pastorale hulp nodig heeft. En soms heb je een beetje meer nodig dan je in je eigen gemeente kan krijgen, pastoraat + dus. Misschien gewoon omdat je je schaamt om bepaalde dingen te vertellen, of omdat er voor sommige dingen geen deskundigheid in je gemeente is.

Bijvoorbeeld als je pastorale hulp nodig hebt bij:

   • Counseling om pijnlijke dingen uit je verleden een plaats te geven
   • Strubbelingen in jullie huwelijk
   • Omdat je ergens maar niet mee kan stoppen
   • Pastorale begeleiding bij een dissociatieve stoornis
   • Problemen met geestelijke belasting ook wel bevrijdingspastoraat genoemd.

Werkvormen

Er zijn verschillende manieren waarop de begeleiding kan plaatsvinden. Afhankelijk van je vragen, je wensen en mogelijkheden. kunnen we één of meerdere werkvormen gebruiken.

Gesprek thuis of op locatie
Ik heb een werkruimte in Lelystad waar we overdag in alle rust kunnen praten. Ik kan ook naar je toe komen, dan komen er wel reiskosten bij.

Huiswerk
Gesprek is vaak een eerste aanzet tot verandering en herstel, maar vaak komt verandering ook door dingen zelf te doen, te onderzoeken, en te reflecteren op wat je leest. Daarom krijg je in de begeleiding vaak huiswerk op. Want uiteindelijk ben jij degene die je weg met jezelf, anderen en God weer moet (her-) ontdekken.

Kost het iets?
Ja pastoraat hulp is niet gratis. Ik zou wel willen dat ik je voor niets kan helpen, maar ook een pastoraal werker moet ergens van leven. Afhankelijk van de aard van de gevraagde begeleiding zijn er verschillende tarieven. Via de contactpagina kun je vragen om een prijsopgave.

Het eerste gesprek is altijd gratis. Ik stuur je daarna een voorstel over hoe we we de dingen kunnen aanpakken. En als je daar mee eens bent, gaan we aan de slag.

Ja ik heb hulp nodig

Uw (nick)naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoon

Onderwerp

Uw bericht